Fenerbahçe’de Adana Demirspor maçında hakem Ali Palabıyık ve VAR’da Koray Gençerler’in kararlarının yankısı artarak sürdü. Sarı-lacivertliler ismine enteresan bir gerçek herkesin dikkatini çekti. Üstün Lig’de bu devir tam 6 sefer ceza çekmiş hakemlerin geri dönüş maçları sürekli Fenerbahçe’ye denk geldi. Özellikle Adana Demirspor maçındaki tepkilerin hemencecik ardından pazartesi günkü Konyaspor maçına 7 haftadır düdük çalmayan Atilla Karaoğlan’ın atanması bu gerçeği tamamıyla gözler önüne serdi.

Ligde 5’i orta 1’i yardımcı olmak üzere ceza çeken hakemlerin dönüşlerinin Fenerbahçe maçlarına denk gelmesi tesadüf üzere dursa da sarı-lacivertli topluluk tarafından kabul edilmiyor. Sarı-lacivertliler adeta sistematik bir biçimde bu atamaların olduğuna işaret ediyor. Özellikle son Adana Demirspor maçında Ali Palabıyık’ın yönetimi sabırları taşırmış durumda. İşte cezası biten veya orta verdikten sonra tekrar görev veren hakemlerin atandığı periyot başından beri sıralaması şöyle oldu:

Üstün Lig’de 11. haftadaki Fenerbahçe-Başakşehir maçına 3 hafta görev almayan Zorbay Küçük atandı, 15. haftada Trabzonspor-Fenerbahçe derbisinde 5 hafta misyon yapmayan yardımcı hakem Serkan Çimen geldi, 17. haftadaki Antalyaspor-Fenerbahçe uğraşında 3 hafta misyon almayan Kadir Sağlam atandı, 21. haftada Fenerbahçe-Kasımpaşa maçında 5 hafta görev almayan Volkan Bayarslan görevlendirildi. Son oynanan Adana Demir-Fenerbahçe maçında 3 hafta sonra Ali Palabıyık’a görev verildi.

TEKRAR SERKAN ÇİMEN

Fenerbahçe-Konyaspor maçıyla bir ortada 7 hafta sonra düdük çalacak Atilla Karaoğlan kadar yardımcı hakem Serkan Çimen’in de görevlendirilmesi bir öteki detay oldu.

Daha önce Başkan Ali Koç’un 15. haftada Trabzonspor deplasmanında görevlendirilen Serkan Çimen konusundaki yansıları biliniyordu.

Ali Koç, o dönem “Serkan Çimen için açıklama yaptık. Trabzonspor maçında bir hakem yanılgısı olduğunu söylemiyorum lakin bunu yapmak garip. 46 yardımcı hakem var, bu türlü bir maça hangi hakem atanmasın diye sorulsa, Serkan Çimen çıkar” açıklamasını bile yapmıştı. Lakin tartışmalı bir ortamda Fenerbahçe’nin birinci maçına yardımcı olarak tekrar Serkan Çimen atandı.

KARAOĞLAN GÖNDERMESİ

Sarı-lacivertli kulüp, dün akşam saatlerinde toplumsal medya hesaplarından bir paylaşım daha yaparak Gaziantep-Beşiktaş maçından tam 7 hafta sonra kendi maçlarına atanan Atilla Karaoğlan göndermesinde bulundu. O maçtaki VAR kayıtlarını tekrar yayınlayan Fenerbahçe, “6 Şubat Pazartesi günü, konutumuzda Konyaspor ile oynayacağımız karşılaşmaya Atilla Karaoğlan atandı” bildirisini yazdı.

KORAY GENÇERLER TEKRAR ‘EL’ DEDİ

Adana Demirspor-Fenerbahçe uğraşında 14. dakikada çok tartışılan Mert Hakan’ın iptal edilen golünde VAR hakemi Koray Gençerler sert tepki gördü. Gençerler’in 2020-21 devrinde 8. haftadaki Fenerbahçe-Konyaspor maçında birebir tıpkı kararı akıllara geldi.

O eforda de skor 0-0 iken Pelkas’ın attığı gol öncesinde Enner Valencia’nın elle oynadığı gerekçesiyle Koray Gençerler VAR’da golü iptal etmişti. Önceki gün de tekrar VAR’da olan Gençerler, Mert Hakan’ın elle oynadığını belirtip, iptal kararı verdi.

3 HAFTA ÖNCE ‘PENALTI’ VERDİ

Adana Demirspor-Fenerbahçe maçında birinci yarıda Michy Batshuayi’nin pozisyonunda hakem Ali Palabıyık tarafından verilmeyen penaltı kamuoyunda kıymetli manada yankı buldu. Bu maçtan 3 hafta önce Ümraniyespor-İstanbulspor karşılaşmasında misyon yapan tıpkı Ali Palabıyık, misal pozisyonunda 12. dakikada Ümraniyespor lehine tereddütsüz penaltı vermişti.

“OFSAYTIMSI, ELİMSİ”

Mert Hakan Yandaş’ın Adana Demirspor maçında el gerekçesiyle sayılmayan golü için Fenerbahçe’den dün de bir paylaşım geldi. Golün tekrarını yayınlayan sarı-lacivertliler, “Ofsaytımsı, elimsilerin altında kalacaksınız! Bu türlü bitmeyecek!” bildirisini paylaştı.

“BİZ MAĞDUR OLDUK”

Fenerbahçe’de teknik yönetici Jorge Jesus, Adana Demirspor maçında yaşanan tartışmalı hakem kararlarına dair FB TV’ye açıklamalarda bulundu. Jesus, “Mağdur olduk. Adaletsiz hakem kararları oldu. İki tane penaltımız vardı. VAR devreye girebilirdi lakin devreye girmek istemediler. Olağan bir hakem yönetimi olsaydı bu maçı kazanırdık. Her şey adil bir formda ilerlerse, biz zati liderliği alırız” dedi.

Ali Palabıyık’ın yönetimi ve kırmızı kartıyla ilgili de konuşan Portekizli hoca, “Yıllardır bu işi yapıyorum ve hiç bu türlü bir şey görmedim. Maç sonunda hakeme saygısızlık yapmadım, son pozisyon hakkındaki görüşüne katılmadığımı söylemek için yanına gittim. Türkiye’ye geldiğimden beri hakemler hakkında konuşmadım. Onlara hürmet duyuyorum lakin son yaşananlar fazlaydı. Kırmızı kartın nedenini bilmiyorum” tabirlerini kullandı.

“İFLASIN BELGESİ”

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Adana Demirspor maçındaki hakem tartışmalarının ardından yöneticilerle bir ortada TFF’yi ziyaret etti. Başkan Mehmet Büyükekşi ile görüşen Ali Koç daha sonra açıklamalar yaptı. Fenerbahçe Başkanı, “Nelerden, ne için rahatsızlık duyduğumuzu tabir ettik. Sivasspor-Galatasaray maçında yaşananlar, A.Demir-F.Bahçe maçında yaşananlar, hakemlik kuruluşunun iflasının dokümanıdır. Türk hakemlerle bu işin gitmeyeceği ortada. Akıl akıldan üstündür. Yabancı hakemleri denememiz lazım dediğimiz noktaya geldik” dedi.

Ali Palabıyık’a tepki gösteren Ali Koç, “Ali Palabıyık bir daha maç alır, almaz… Onu bilemem. Bildiğim bir şey var ki; o arkadaş bir daha bizim stadyumumuza, biz yönetimdeyken giremez. Kendisinin birçok şaibeli maçı var. Yeni değil, eski MHK’nin ataması. Giderayak bombayı bıraktılar. İnşallah yeni MHK, bu ıstırapları giderir” dedi. Koray Gençerler’den de bahseden Koç, “VAR’da kahır olmaz olur mu? Koray Gençerler 2 sene önce Konyaspor maçında Pelkas’ın benzersiz golünü birebir halde iptal etti. Bir yerden el kararı çıkardı, iptal ettirdi” diye ekledi.

“NE HİKMETSE…”

Hakem yanılgılarının son dönemde arttığını ve lig yarışının etkilendiğini lisana getiren Fenerbahçe Önderi Ali Koç, “VAR ve hakem yanılgılarıyla Sivasspor maçından 3 puan, artık 2 puan ve toplam 5 puan nasıl olacak bu işler. Akıllardan silinmeyecek fahiş yanılgılar ne hikmetse bir kümenin aleyhine, öteki bir kümenin lehine işlemektedir” yorumunu yaptı.

Yabancı hakem konusunu özellikle vurgulayan Önder Ali Koç, acilen harekete geçilmesi gerektiğini bildirdi. Ali Koç, “Bu periyot olur mu bilmem lakin en azından VAR’da yabancı hakemlerden faydalanabiliriz. Bu konuda ısrarcı olmalıyız. Bunu deneyen ülkeler var. En başından beri söylediğimiz noktaya geldik” tabirlerini kullandı.

By bahis